Flash-uri din vremi de pandemie / Săptămâna C

1. Nepotul Regelui Mihai ne-a dat o veste grozavă. Soția sa, Alina-Maria, e însărcinată și copilul se va naște în luna noiembrie. Cei doi s-au căsătorit la Sinaia, fără ca reprezentanții Casei Regale a României să participe la eveniment. Trist. Regalitatea fără copii e contradicție în termeni.

2. Mai am un of. Poșta Română. Am primit un aviz pentru un colet. O carte cu specificația fragil. M-am dus să îl preiau la Oficiul Poștal 1. Nu sosise încă. M-am prezentat după două zile. Nu figuram nici atunci în registre. Mi s-a sugerat să încerc la Oficiul Poștal 1 bis de la Gară. Nu era nici acolo. În incinta Oficiului Poștal 1 intrau oameni fără mască. I-am atras atenția unuia. Mi-a răspuns: “E treaba mea că nu am mască.” “E și treaba mea”, i-am spus. Degeaba. O doamnă tot încearca să își înfășoare eșarfa pe față. Și nu reușea. Nu avea nici ea mască. Asta e. Bine spunea cineva că bunul simț nu e un dar, ci o pedeapsă, pentru că în fiecare zi trebuie să te lupți cu cei care nu-l au.

3. Am întâlnit oameni adevărați şi fericiți la cimitirul UTA. Toți morți. Mormintele erau cotropite de bălării. Se încercase o oarecare curățenie cu utilaje și cu oameni în salopete. Probabil că va dura, dar m-am bucurat, totuși, de curățenia de vară.

4. Au început bancurile despre COVID-19. Semn că lumea și-a recăpătat simțul umorului. Să sperăm că totul va decurge spre vindecare. Numărul celor infectați scade. “O veste proastă. Virusul a cunoscut mutații, așa că va trebui să ne spălăm și pe picioare.” Iată unul dintre ele. Alt banc: “La 20 de ani încă ceri bani de la părinți. Ia exemplu de la COVID, are mai puțin cu an și a văzut deja toată lumea.” Cam slăbuțe. Pe cele bune de tot nu le pot scrie aici.

5. În America e jale, e anarhie și isterie. Lucrurile au ieșit de sub control. Moartea lui George Floyd n-a fost decât un pretext! Protestele au fost confiscate de distrugători de magazine, incendiatori, violenți. Nici vorbă de proteste pașnice. Câți ani sunt de la abolirea sclaviei?

6. Vine ploaia, bine-mi pare! Se pare că reduce stresul prin miros și sunet, calmează mintea și eliberează gândurile și emoțiile reprimate. Și, culmea! Slăbești și mai ușor pe timp de ploaie. Arzi mai multe calorii. Desigur, dacă faci exerciții fizice. Am o bicicletă pe care scrie “Te aștept ca pe un glonte.” Draga de Ana Pușcașu.

7. Cifra magică. Fundația “Doina Cornea” susține candidatura poetei Ana Blandiana la premiul Nobel pentru literatură pentru anul 2020. Propunere excepțională pentru creația și inițiativele sale culturale și civice.

Călătorie

Umblu prin mine
Ca printr-un oraş străin
În care nu cunosc pe nimeni.
Seara mi-e teamă pe străzi
Şi-n după-amieze ploioase
Mi-e frig şi urât.
Nici o dorinţă de-a călători,
Când şi numai trecerea drumului
E aventură,
Nici o amintire din alte vieţi
Întrebării
„De ce-am fost adusă aici?”…

 

Lucia Cuciureanu, dintr-un Arad nedefinit

Facebook Comments Box
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com