Românii stabiliţi la Bătania (Ungaria), mobilizaţi de preotul ortodox să sprijine refugiaţi ucrainieni

Preotul paroh Marius Florin Vidican, de la Parohia ortodoxă Bătania din Ungaria, a început să mobilizeze arădenii stabiliţi aici, dar şi pe alţi români din zonă pentru a oferi sprijin refugiaţilor ucrainieni.

Preotul Vidican a transmis un prim mesaj în seara zilei de sâmbătă, 26 februarie, prin intermediul grupului de pe reţeaua de socializare facebook, coordonat chiar de el. „Doamne ajuta tuturor! Având în vedere situația grea cu care se confrunta lumea în zilele acestea, vin cu o rugăminte către dumneavoastră, credincioșii acestei parohii, de a-i sprijini pe frații noștri din Ucraina, fugiți din calea războiului. Drept urmare, mâine și săptămâna viitoare, în biserica noastră vor fi organizate colecte de haine, conserve, produse de igienă și bani, care vor fi distribuite, în parteneriat cu parohia Grăniceri din județul Arad, la vama Sighet, tuturor celor care au acum atât de multă nevoie de o mână de ajutor. Dumnezeu să ne ajute să nu rămânem indiferenți la suferința semenilor noștri!”, a scris preotul pe reţeaua de socializare.

Reacţia arădenilor stabiliţi în localitatea ungară de la graniţa cu România nu a întârziat să apară, în favoarea acordării sprijinului de orice fel pentru refugiaţii ucrainieni, inclusiv prin oferirea de cazare.

Începând cu ziua de duminică punctul de trecere al frontierei româno-ungare de la Turnu-Bătania a fost tot mai aglomerat cu autoturisme venite din Ucraina, care tranzitau ba România, ba Ungaria. Cei care se refugiau din calea invaziei militare ruse nu erau doar cetăţeni ucrainieni, ci şi cetăţeni ai Uniunii Europene care îşi părăseau locurile de muncă din Ucraina.

 

 

Facebook Comments Box
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com