Reţeta săptămânii: Cum să scapi de soţie fără tribunal, chiar de Ziua Femeii

Stimaţi tovarăşi din presa scrisă şi audio-vizuală (dacă nu cade curentul), ne cerem scuze. Am crezut că suntem singurii de pe planetă care facem gafe memorabile. Uite că vine tare din urmă şi o publicaţie de presă sportivă. Colegii sportivi au pus bărbaţilor un gând bun şi au publicat pe prima pagină o reţetă de bucate cu care s-ar părea că vom convinge consoartele să ne bucurăm de Campionatul European de fotbal. „Pui la cuptor cu cartofi şi lămâie:
-ingrediente:cartofi folosiţi cartofi medii pentru fiecare invitat; 2 morcovi; un pui mediu; un sfert cană de suc de lămâie; o jumătate de lămâie; 5 căţei de usturoi; o linguriţă de oregano; sare şi piper.”
În primul rând totul e mediu, nimic nu-i mare. Totul e la sfert şi jumătate, nimic nu e întreg, dintr-o bucată. Măi, băieţi, voi aveţi măcar o drăguţă, ca să nu vă întreb de nevastă? Ia încercaţi voi să îi daţi soţiei totul la jumătate, la sfert sau la dimensiuni medii!
Până aici e clar? Dar, ia citiţi şi vă uimiţi!
„Încălziţi cuptorul la 400 de grade.Curăţaţi cartofii şi morcovii. Tăiaţi morcovii rondele, puneţi puiul în centrul unei tăvi încăpătoare şi adăugaţi cartofii şi morcovii. Asezonaţi puiul, cartofii şi morcovii cu sare, piper şi oregano, stoarceţi o jumătate de lămâie, plasaţi cealaltă jumătate de lămâie în interiorul puiul împreună cu un căţel de usturoi”. De unde luăm cealaltă jumătate de lămâie, că în reţetar era numai prima jumătate? „Presăraţi ceilalţi căţei de usturoi în tavă şi adăugaţi un sfert din cana cu suc de lămâie peste cartofi, stropiţi cartofii cu ulei de măsline, adăugaţi un pahar mare cu apă în tavă, daţi la cuptor timp de o oră la 400 de grade.” Măi, băieţi, dacă voi băgaţi ulei de măsline la 400 de grade mai vedeţi meciuri la televizorul aruncat pe fereastră, pentru că punctul de fumigare al uleiului de măsline este pe la 170 de grade Celsius. După aia, Dumnezeu cu mila, pentru tava folosită şi pentru cuptor. Apoi, adugăm un sfert din cana umplută pe sfert cu suc de lămâie? Ce facem cu celelalte trei sferturi din sfert? O fi reţetă scoţiană? Voi ştiţi ce face carnea la 400 de grade Celsius timp de o oră? ”După o oră întoarceţi puiul şi cartofii şi mai daţi la cuptor încă 45 de minute” Dacă după ce am afumat casa cu uleiul ars mai băgăm încă 45 de minute puiul la 400 de grade Celsius, adică ce a mai rămas din el. După o oră, cuptorul va căpăta o înfăţişare industrială, ca proaspăt scos dintr-o pată de ţiţei în Marea Neagră. Final de reţetă. „Pentru extraaromă adăugaţi în momentul în care întoarceţi puiul şi o crenguţă sau două de rozmarin”. Cum ar veni, ca o coroană pe pieptul puiului. Nu scrie cum se serveşte, dar e uşor de ghicit: în capul soţului, amantului sau ce-o fi el. Oare nu-i mai uşor sau mai ieftin să bagi direct acţiunea de divorţ? Pentru că după o astfel de reţetă trebuie renovată nu numai relaţia cu consoarta, ci şi bucătăria, cuptorul, televizorul şi cea mai rămas prin casă.
Facebook Comments Box
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com