Drumul Pâncota-Seleuş s-a finalizat şi urmează să fie preluat de Consiliul judeţean Arad

      

După o lungă perioadă de amânări şi întârzieri, două dintre obiectivele aşteptate în dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului Arad au fost finalizate. Şi asta doar datorită faptului că lucrările au fost preluate de către firma Activo Construct Vest SRL.

Este vorba despre drumul Pâncota –Seleuş şi de sensul giratoriu de la intersecţia străzii Cometei, a municipiului Arad, şi Şoseaua de Centură Nord-Est a Aradului.

Cum s-ar spune, şi de această dată se potriveşte zicala cu „omul sfinţeşte locul”, fiindcă Activo Construct Vest SRL a preluat lucrările de la cele două firme, Intermed Utilaj SRL şi Company Agregate SRL, care intrasereră în insolvavilitate. Prin preluarea activelor şi pasivelor acestora, s- a iniţiat şi parteneriatul dintre  Intermed Utilaj SRL şi Activo Construct Vest SRL, utilizându-se şi exploatările de la Cariera de piatră de la Pleşcuţa, precum şi de la o staţie de mixturi asfaltice, de la Pâncota.

Intermed Utilaj SRL mai are în exploatare încă o carieră de piatră, la Dud, lângă comuna Târnova.

De altfel, şi sensul giratoriu de la intersecţia străzii Cometei cu Şoseaua de centură a Aradului a fost realizat în acelaşi parteneriat dintre Intermed Utilaj SRL şi Activo Construct Vest SRL.

Întâmplător, am scris chiar o anchetă jurnalistică despre modul defectuos în care s-au efectuat lucrările la drumul Pâncota-Seleuş, înainte ca acestea să fie preluate de Activo Construct Vest SRL. Drumul era plin de denivelări, cu o structură a fundaţiei acestuia care nu anunţa o rezistenţă prea îndelungată. Săptămâna trecută am trecut din nou pe acelaşi drum. De nerecunoscut! Cauciucurile maşinii parcă s-au lipit de plăcere la panglica şoselei. Toate conexiunile cu alte drumuri la şosea sunt semnalizate, inclusiv cele la care nici nu s-a început încă lucrul.

Însă, cel mai plăcut m-a surprins trecerea pe podul de la Seleuş, către Ineu, peste Cigher. Până deunăzi era ca o caricatură. Adică, dacă îţi căscai gura la iluminatul modernizat, cu stâlpi alimentaţi de baterii solare, dădeai în ditamai gropile în care şi riscai să îţi rupi maşina. Acum, traversarea podului e o trecere lină în timpul căreia apuci să arunci o privire şi la albia de sub pod.

Ambele lucrări sunt acum finalizate şi au trecut la faza de preluare de către beneficiarul principal, care va deveni şi administratorul acestora, Consiliul judeţean Arad. Preluarea efectivă este estimată pentru săptămâna viitoare.

Ambele lucrări finalizate sunt deja o carte de vizită a Intermed Utilaj SRL, care îşi respectă angajamentele şi contractele semnate.

Cele două societăţi comerciale dispun şi de o bază logistică impresionantă, alcătuită din 65 de utilaje de construcţii, mare parte dintre acestea contribuind la finalizarea altor lucrări la Buteni, Brazi, Mişca, Mâsca, Şiria şi Vladimirescu din judeţul Arad.

Activo Construct Vest SRL îşi propune să se implice şi în lucrări de construcţii şi amenajări în şcoli şi grădiniţe, pe lângă alte lucrări de construcţii de drumuri.

Facebook Comments Box
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com