În pofida crizei, Activo Construct SRL şi Intermed SRL au realizat 90 de proiecte şi au creat zeci de locuri de muncă -interviu cu ing. George Medinţu-

ing. George Medințu
ing. George Medințu

-A fost un an cel puţin complicat, dacă nu prost, pentru multe dintre firmele româneşti, cauza fiind criza economică generată de cea sanitară. Cum a fost 2020 pentru Activo Construct SRL şi Intermed SRL?

-Noi am avut un an foarte plin de activitate în care Activo Construct şi Intermed, ca partenere, au lucrat la foarte multe proiecte. Am finalizat şase dintre ele, conform contractelor pe care le-am avut pentru firma Intermed SRL. Alte patru proiecte le-am finalizat cu Activo Construct SRL, iar acum participăm la alte licitaţii pentru alte proiecte.

Lucrările mari pe care le-am finalizat au fost la Caporal Alexa, Sântana, Grăniceri, Mişca, Zerind, Satu Nou. Aceste lucrări au fost de asfaltare de drumuri, construcţie de podeţe, amenajări trotuare, amplasarede însemne de circulaţie, marcaje rutiere. Am mai lucrat la Hălmagiu, unde am făcut 4 kilometri de drum, La Vârfuri am asfaltat trei străzi, iar anul viitor mai asfaltăm două. Am finalizat lucrările la Şiria, pe poreclita „TransŞiriana”, lucrările de asfaltare a străzilor de la Vladimirescu şi Horia. Însă am realizat şi câteva parcări private, printre care parcarea de la Ghioroc, din satul de vacanţă, dar şi parcarea de la PENNY din Sebiş şi din Pâncota, Lidl din Arad.

Apoi am mai putea enumera asfaltările de la Nădlac, pe drumul Pâncota-Măderat-Târnova. Iar dacă ne mai lasă vremea vom lucra zilele astea la stratul de uzură către Luguzău şi Dieci.

-Aşa simplu? Într-o enumerare  rapidă, într-un an aţi acoperit cam tot judeţul Arad.

-Da, fiindcă suntem una dintre puţinele firme care nu depinde de alte companii pentru alte tipuri de lucrări la drumuri.

Toate astea le-am putut realiza mai ales datorită investiţiilor pe care le-am făcut pentru achiziţionarea de utilaje performante. Am cumpărat 18 utilaje, printre care şi un utilaj nou pentru asfaltare, fiind, cu siguranţă, la acest moment, unul dintre cele mai performante din ţară. Cred că sunt doar patru astfel de utilaje în ţară, la acest moment. Mai avem în plan de achiziţie un echipament pentru executarea de marcaje rutiere, precum şi pentru un alt echipament pentru executarea de acostamente. Avem, deasemenea, cel mai performant echipament pentru stropiri succesive din Vestul ţării, cu care am făcut deja lucrări la Mişca, la Ineu…

-Ce înseamnă stropiri succesive?

-Întreţinerea drumurilor. Umplerea gropilor mici, a crăpăturilor… Am făcut astfel de lucrări pentru Consiliul judeţean Arad pe două sectoare, la Vârfurile-Sebiş, precum şi pe partea de la Târnova-Mocrea. Era să uit să menţionez că am terminat anul acesta drumul Pâncota –Seleuş. La fel şi strada Cometei, din Arad, cu sensul giratoriu de la intersecţia cu Şoseaua de centură, lucrări recepţionate abia acum. N-am primit nici o observaţie la calitatea lucrărilor.

Oricum, numărul proiectelor pe care le-am făcut în acest an, dacă mă gândesc de când am preluat noi firma Intermed SRL, se ridică la 90!

-În doar un an?

-Într-un an şi patru luni. Pentru noi e un plus, fiindcă am plecat de la zero, ca să zic aşa.

-Ba chiar de la minus, din câte ştiu eu.

-Da, de la minus, din cauza datoriilor pe care le-am preluat odată cu achiziţionarea firmei. Dar şi din cauza stadiului în care se aflau anumite lucrări. Dar suntem bucuroşi că am reunit un colectiv bun, cu mulţi oameni noi.

-Adică aţi şi creat locuri noi de muncă.

-Exact! Mai precis, peste 60 de noi locuri de muncă. De la muncitori, mecanici, şoferi, contabili, ingineri, consultanţi în business …

-Aţi accesat programul pentru redresarea IMM-urilor?

-Da. Suntem una dintre firmele care a beneficiat de programul IMM Invest, care pentru noi a fost de mare ajutor. Aşteptăm banii care trebuie să vină pentru lucrările executate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Nu ştiu de ce de la PNDL se efectuează plăţile atât de greu. E o birocraţie fără margini. Pregătirea documentelor pentru decontare durează mai mult decât munca efectivă pentru realizarea lucrărilor. În rest, suntem pozitivi, fiindcă avem încheiate noi contracte. La Pecica, cu Primăria oraşului, de exemplu, un contract în valoare de circa 3 milioane de euro, pentru asfaltare de străzi, trotuare, construcţie de piste de biciclete, accese în curţi, borduri. Am început lucrările de o lună de zile şi deja am asfaltat şapte străzi. În viitor avem un plan foarte mare de dezvoltare, în sensul că vom achiziţiona o nouă staţie de asfalt, două staţii de betoane, pe care le vom plasa la Pâncota şi la Arad. Suntem prinşi şi în programul POR pentru achiziţii de utilaje.

Aş vrea, ca, la final de an, să le mulţumesc muncitorilor, inginerilor, întregului personal de pe toate şantierele, care îşi dau silinţa să ne îndeplinim contractele la timp şi care identifică noi soluţii pentru scurtarea timpului de lucru pentru o calitate mai bună a lucrărilor noastre. Cred că vom lucra până de Crăciun anul acesta, iar anul viitor vom începe lucrul imediat după data de 10 ianuarie. Pentru că vrem să onorăm contractele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

    

 

 

 

Facebook Comments Box
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com