„La Washington sunt 6.000 de militari. Se aşteaptă la atacuri armate în toate capitalele statelor americane. E o ruptură majoră în societatea americană”-interviu cu arhitectul Michael Iovin, stabilit în SUA

-Te salut, Michael! S-au mai calmat spiritele în Statele Unite? Ştirile şi informaţiile care ajung la noi sunt destul de confuze sau contradictorii.

-Nu s-au calmat deloc! Dimpotrivă! La Washington DC a fost declarată starea de urgenţă până pe data de 24 ianuarie. FBI a informat că sunt pregătite atacuri armate la toate „Capitoliile” (sediile congreselor statale) din toate statele americane.

-De ce a fost atât de întârziată reacţia autorităţilor în reprimarea atacului asupra Capitoliului din Washington DC?

-După atacul terorist din 11 septembrie 2001 a fost înfiinţat un serviciu secret, al cărui scop era tocmai pentru atenţionarea instituţiilor statului asupra unor eventuale atacuri, fie ele teroriste, fie ele interne. Or, Donald Trump a desfiinţat acest serviciu secret acum câteva luni de zile. Cred că asta ar fi explicaţia de fond pentru faptul că instituţiile statului nu erau pregătite pentru atacul de acum câteva zile.

Situaţia se încordează! Tot FBI susţine că atacurile vor începe încă din 17 ianuarie.

-De unde are FBI aceste informaţii?

-De pe reţelele de social-media, unde sunt tot felul de grupuri în care se dezbat amănunte legate de atacuri.

-Care este reacţia presei americane?

-Toate pleacă de la presa de extremă dreapta. Au înfiinţat surse de presă, posturi de televiziune, prin care se lansează tot felul de atacuri la adresa presei oficiale. Aceasta este, de fapt, parazitul presei oficiale. Succesul presei de extremă dreapta a constat în faptul că au indus ideea că presa oficială furnizează fake-news, ştiri false. Totuşi, am reuşit să aflu nişte oribilităţi extraordinare.

-Adică?

-De exemplu, comandantul Poliţiei Capitoliului a demisionat, fiindcă a cerut de şase ori ajutor, iar acesta nu mai venea de nicăieri. Apoi, alţi doi ofiţeri ai aceleiaşi Poliţii nu doar că nu au reacţionat la atacurile celor care asaltau Capitoliul, ci i-au condus pe atacatori prin sălile Congresului american. Aceştia au fost arestaţi ieri. Încă 20 de poliţişti sunt cercetaţi pentru ajutorul acordat atacatorilor. Adică, nu a fost un atac, ci a fost un complot! Pentru că inclusiv Trump, care era implorat de familie să intervină în stoparea atacurilor, a fost sunat de lideri ai republicanilor care îi cerea să nu răspundă la telefon. Timp de 3 ore Trump a refuzat să reacţioneze. Garda Naţională, care este sub comanda directă a lui Trump, a intervenit doar cu acceptul vicepreşedintelui Mike Pence. Trump urmărea atacul la televizor, ca pe un meci de fotbal. Apoi a ieşit şi a spus că nu sunt susţinătorii lui, ci membri ANTIFA. A fost de-o perversiune extraordinară!

-Să presupunem că asedierile instituţiilor statului vor avea loc, aşa cum susţine FBI. Ce se va întâmpla după aceea?

-Evident că se fac pregătiri. La Washington DC au fost aduşi deja 6.000 de militari ai Gărzii Naţionale, care aşteaptă ordine. Conform Constituţiei, Armata nu are voie să intervină împotriva populaţiei americane. Însă, acum e vorba despre altceva. Mesajele de chemare la atacuri conţin explicit îndemnuri ca participanţii să vină înarmaţi, cu arme semiautomate. Din păcate, mă tem că va fi vărsare de sânge! După aceea totul depinde de acţiunile noului preşedinte! Totuşi, eu cred că nu vor reuşi aceste atacuri!

-Crezi căTrump va fi condamnat pentru instigare?

-Urmează o nouă şedinţă a Congresului american. Senatul se va reuni doar în data de 19 ianuarie. Deci, nu va fi condamnat acum. Poate mai târziu. Se susţine chiar, în diverse cercuri, să nu fie condamnat. Şi fostul şef al FBI a spus că o soluţie ar fi scoaterea lui Trump şi a declaraţiilor lui din luminile reflectoarelor. Fiindcă, de exemplu, el pregătea amendarea legii prin care să elimine protecţia pentru conţinut pentru toate organizaţiilor media, protecţie care există în lege acum. Ori urmaşii celor ucişi în urma atacurilor de la Capitoliu vor deschide procese împotriva surselor social-media prin intermediul cărora s-a incitat la violenţă, iar din cauza conţinutului membri ai familiilor lor au murit. 

-Ce simte lumea, societatea americană?

-Acum societatea americană este atât de amestecată, încât situaţia e şi albă şi neagră. Sunt 4.000 de morţi pe zi din cauza COVID-19. Trump a ignorat complet această problemă tot timpul. În luna iulie a anului trecut a refuzat prima ofertă pentru cumpărarea unei cantităţi mai mari de vaccinuri. În luna noiembrie a refuzat din nou aceeaşi ofertă. Până astăzi s-au distribuit 27 de milioane de vaccinuri, dar au fost administrate doar 9 milioane. Deci, o treime. Pentru acest efort s-au făcut investiţii enorme pentru centrele de vaccinare, întrucât se aştepta o cantitate mult mai mare. Acum s-a dat o contraindicaţie pentru reducerea capacităţii de vaccinare, fiindcă nu sunt suficiente vaccinuri! Prin urmare guvernul a dat instrucţiuni contradictorii.

Pe de altă parte, extremiştii nu se vor opri! Suporterii lui Trump nu vor ceda. Sunt infiltrări la toate nivelele politice. Pentru că nici un alt preşedinte american nu a dat afară atăţia oficiali guvernamentali pentru a-şi pune oamenii lui loiali. Însă, totul se întoarce împotriva lui. Până şi Procurorul general al SUA a spus că nu există nici o dovadă a fraudării alegerilor, iar acesta era unul dintre oamenii de bază a lui Trump. A fost, că a demisionat.

E o ruptură majoră în societatea americană! Care cred că va fi urmată de o strategie de sabotare a viitoarei administraţii prezidenţiale.

P.S. La data publicării interviului au fost declanşate două proceduri de demitere a preşedintelui american Donald Trump. În prima procedurăCongresul american a votat demiterea preşedintelui în exerciţiu. Urmează votul în Senatul american.

Facebook Comments Box
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com